onsdag den 22. februar 2012

Bliver psykologen overflødig?

Lad os få stukket fingeren i hvepsereden! Der er efterhånden god evidens for, at computerbaseret kognitiv adfærdsterapi, som dybest set er selvhjælp med en times psykologstøtte eller to, giver samme symptomreduktion som almindelig kognitiv adfærdsterapi. Se eksempelvis denne artikel af nogle af de absolut dygtigste i verden på dette område.

Der er al mulig grund til at tro, at vi bare er i den spæde begyndelse af denne udvikling. Er vi på vej til at gøre os selv overflødige?

1 kommentar:

  1. Skal man være lidt strid kunne man endda påstå at psykologen måske er en potentiel 'støjkilde' i face-to-face CBT, hvor den computerleverede CBT ikke rummer risiko for 'dårlig kemi' med psykologen, trang til at behage, forventningspres, etc.

    Muligheden for at indsamle data til forskningen via disse programmer via internettet (hvis personen tillader det) er efter min mening også rigtig interessant. Man vil også let kunne sende folk en mail efter f.eks. 6, 12 og 18 måneder, der tilbyder dem en booster-session og måler på om effekten holder ved.

    SvarSlet